HSP | HSS Infomarkt

HSP | HSS Infomarkt 1 september

Wegens mijn 10-jarig jubileum organiseer ik een HSP | HSS Infomarkt op zaterdag 1 september van 10.00-13.00 uur bij Cultura in Ede. Op deze infomarkt vind je allerlei therapeuten, coaches en andere standhouders, die vanuit hun eigen HSP-zijn en vanuit hun eigen unieke invalshoek, weer andere HSP’s verder helpen.

De meeste weten dat ik zelf HSP’s verder help in hun groei door middel van gesprekken, zowel in Ede kortere gesprekken van 1,5 uur als in Noordwijk sessies van een hele dag. Mijn eigen kwaliteit ligt in het 1-op-1 uitzoeken hoe HSP’s zich beter in hun vel kunnen voelen, hun levensthema’s beter kunnen begrijpen en er van leren én hoe zij hun blijheid en vooral innerlijke vrijheid weer kunnen leven! Maar er zijn natuurlijk ook heel veel aanvullende vormen om jezelf te versterken en meer in balans te kunnen komen. Ik ben er erg voor dat HSP’s zich hun hele leven blijven ontwikkelen zodat we met elkaar onszelf en ook anderen zover mogelijk naar evenwichtige liefdevolle personen kunnen brengen! Dán maken we met elkaar de wereld een stuk mooier.

Het artikel hierover dat in Ede Totaal heeft gestaan: HSP-HSS Infomarkt.

Hieronder een overzicht van deelnemers op deze HSP | HSS Infomarkt en als PDF. Klik op de logo’s om desbetreffende websites alvast te bezoeken.

Praktijk Culemnia – Ron Wiebolt, klassiek homeopaat en kindertolk

Klassieke homeopathie
Als hooggevoelig persoon kun je genezen met een homeopathische behandeling. Bijvoorbeeld als je last hebt van stress, burn-out klachten, angsten of paniekaanvallen. De behandeling wordt volledig afgestemd op de persoon, omdat ieder persoon uniek is. Je zelfhelend vermogen wordt geactiveerd door de speciaal voor jou gekozen remedie. 

Spiegelkind
Met de methode Spiegelkind spiegel je je als ouder aan het gedrag en de problemen van je kind. Hieruit krijg je inzichten waarmee je je kind helpt om in balans te komen. Een unieke kans op groei en bewustwording voor ouders van hooggevoelige kinderen.


Massagepraktijk Gerda – Gerda Warris

Bij Massagepraktijk Gerda kom je weer in contact met je lijf. Je kunt in een veilige omgeving gronden/ aarden en met beide benen op de grond landen. Je ontspant; voelt je spieren zacht en zwaar worden. Je hoofd hoeft even niets te  denken, je hoeft alleen je lichaam te voelen en te laten zijn wat er is. Je krijgt inzicht in je sterke punten, leert wat je nog kunt verbeteren en hoe je dit kunt doen.


Ahimsa yoga (verrijkende yoga & HSP-workshops) – Simone van den Boogaart

Werk samen met je lichaam om:
– steviger in jezelf te zijn,
– makkelijker te ontspannen,
– je hoge lat te dumpen

Via mindful, zachte yoga kom je in je lichaam en stap je uit je hoofd. Verzacht je schouders en doe eens niet je best. Voel de ruimte die dát geeft! De yogalessen en -workshops zijn aardend, ontspannend en met een vleug humor.

Info: www.ahimsayoga.eu en www.volgjenatuur.nu


Hormooncoach Gelderse Vallei – Cora van Wijnen
Levenslooppsycholoog (Msc) en verpleegkundige

Als HSP heb je een gevoelig hormoonsysteem. Ons hormonale systeem kent 4 assen die elkaar onderling beïnvloeden: stressregulering, schildklier, darm-brein-as (darmklachten) en de geslachtshormonen. Premenstruele klachten en overgangsklachten, die 10 jaar kunnen duren en ook psychisch veel impact kunnen hebben, kunnen veel invloed hebben. Ik help je graag bij het vinden van een hormonale balans middels concrete, eenvoudige (orthomoleculaire) voedings- en beweegadviezen, tips om stress te verminderen, en eventuele ondersteuning door supplementen. Welkom in mijn praktijk!


Willanda coach| opvoedopsteller – Willanda van Velthuizen

Mijn ervaring is dat (hoog)sensitieve vrouwen veelal met anderen bezig zijn en zichzelf vergeten. Helemaal als vrouwen moeder worden is het moeilijk om in verbinding te blijven met jezelf èn met je kind. Verbinding te behouden, zodat je vanuit jezelf en je eigen stevigheid moeder kunt zijn. Een opvoedopstelling biedt die stevigheid. Je eigen plek wordt duidelijk, je plek als ouder, maar ook als vrouw, zus en ‘kind van’, waardoor je meer rust (en misschien wel meer levenslust) ervaart.


Praktijk Holistische Massagetherapie – Ottine van Hövell

Ik geef holistische massages, massages waarbij het gaat om het geheel.

Als HSP voel je veel! Misschien merk je dat je je (daardoor) wat afsluit van je lichaam, of dat je veel spanning vasthoudt. Door een massage te nemen, kun je weer opnieuw contact  leggen met je lijf en het ontdekken. Je kunt zachter worden en meer ontspannen.


Scrivio Media – Mark Hemmer

Boeken maken die kinderen en ouders verder helpen. Dat is de drijfveer van Scrivo Media. Onze boeken zijn titels die wij met veel gevoel maken, waarin ‘voelen’ een belangrijke rol speelt en waarvan lezers een goed gevoel krijgen. Deze “boeken met gevoel” vormen de basis voor onze uitgeverij. Ons fonds bestaat uit onder meer uit boeken van kabouter Langmuts, specifiek bedoeld voor introverte kinderen en Draakje Vurig, mooie prentenboeken voor gevoelige kinderen met een sterke wil. Daarnaast hebben wij praktische, laagdrempelige boeken die helpend zijn bij uiteenlopende opvoedsituaties.


Talent Advies – Jolanda Spies

Jolanda Spies is met haar bureau Talent-Advies gespecialiseerd in DansCoaching. Een krachtige vorm van coaching waarbij je letterlijk en figuurlijk in beweging wordt gebracht. Het hele lichaam in beweging wordt bij de coaching betrokken waardoor je uit je hoofd en meer in je hele lichaam komt. Via dans en beweging worden onbewuste patronen of gedrag helder en leiden emoties en gevoelens tot mooie inzichten. Jolanda die zelf hoog sensitief is, weet uit eigen ervaring dat deze vorm van coaching uitermate goed past voor Hoog Sensitieve Personen.


EMDR psycholoog – Monique Harskamp

De kern van hoog sensitiviteit is een diepgaande verwerking van binnenkomende prikkels. Een opgelopen trauma gaat gepaard met een tijdelijke overgevoeligheid voor prikkels, omdat de hersenen in een verhoogde waakzaamheid komen te staan. Ze staan als het ware op ‘stel dat het nog eens gebeurt, dan willen we dit op tijd zien’ en dus blijven de hersenen de omgeving scannen om te kijken of er potentieel een dreiging aankomt. Hoogsensitiviteit en trauma gaat dus dubbelop. Als psycholoog en EMDR- en EFT-therapeut ben ik gespecialiseerd in traumaverwerking. Trauma’s opgelopen in het leven, recent of vanuit de jeugd die nu in het heden angst- en paniekklachten, of zelfs PTSS kunnen veroorzaken.


Praktijk Bewust Gevoelig – Jolanda de Jong
Van stress en onzekerheid naar rust in je hoofd en vertrouwen in jezelf en je gezin!

Jolanda de Jong is energetisch (Sensi+) therapeut. Ze zet haar hooggevoelige en mediamieke gaven in om je te begeleiden het beste uit jezelf én je kind naar boven te halen. Dit doet ze door inzet van een HSP energetische bodyscan en Sensi (plus) therapie voor kinderen en volwassenen. Sensi-therapie zorgt dat de balans weer terugkomt in lichaam en geest. Tevens verzorgt ze de workshop HSP in je eigen energie, cursus kindermassage en de cursus Volg je gevoel, versterk je intuïtie!


Veerkrachtig ondernemen – Alice Lenting

Ik help hoogsensitieve ondernemende vrouwen die door overprikkeling blokkeren, het gevoel hebben ‘anders’ te zijn van Overprikkeld naar Energiek ondernemen. Dit doe ik op een praktische, creatieve en lichaamsgerichte manier en met mijn eigen beproefde stappenplan ‘Dag Prikkel. Hallo Energie’. Ik leer je o.a hoe je gebruik kunt maken van Mindfulness, Ademhalingsoefeningen en je Creativiteit. Waardoor de energie gaat stromen in jou en daardoor ook in je bedrijf. Je gaat je intuïtie als kracht gebruiken om veerkrachtig en succesvol te ondernemen.


 

 

3x3remedial teaching – Damayanti van der Velden

Omdat iedereen anders leert…
Mijn naam is Damayanti van der Velden en ik ben remedial teacher voor nieuwetijdskinderen. Ik ben een hooggevoelige moeder van 4 heel verschillende, hooggevoelige kinderen.

In mijn RT-praktijk probeer ik aan te sluiten bij de leerstijl(bv. beelddenken) en de talenten van ieder kind. Via ‘teken je gesprek’ kunnen we ook onderliggende problemen oplossen. Daarnaast ben ik beschikbaar voor drama- of werelddanslessen.

Ik zie je graag bij mijn stand!


Paardenpsyche – Jet Menkveld

Mijn naam is Jet Menkveld en als Psychosociaal Counselor begeleid ik mensen met inzet van paarden. Dit doe ik met mijn bedrijf Paard en Psyche in Leersum. Paarden en HSP vind ik een prachtige combinatie en is één van mijn specialisaties. In de natuur, met deze sensitieve dieren, help ik je graag je zachte kracht te vinden en in het hier-en-nu te zijn. Wij mensen kunnen veel van paarden leren. Aarden met paarden …


BeauTies by Marlies – Marlies Hugo

Naar de kapper, een manier om je beter te laten voelen, al is dat niet altijd zo. Een drukke salon, sterke ammonia lucht, een praatje over het weer, niet echt de dingen die passen bij een HSP’er. Ik werk als ambulant kapster en visagiste onder de regel ‘Be your own kind of beautiful’. Door middel van een goed gesprek neem ik alle tijd om een goed kapsel aan te meten. Ik maak gebruik van prachtige ecologische producten, die beter zijn voor haar en lichaam.


Tiny & Tall – Nicole Rintjema

Als HSP-HSS’er houden mijn creatieve ideeën nooit op. Dit keer heb ik mijn creativiteit verwoord in de kledinglijn Tiny & Tall waarbij ouders en kinderen kunnen ‘twinnen‘ (dezelfde kleding dragen), in een duurzame variant. Iedereen is natuurlijk uniek, maar hoe leuk is het om af en toe te laten zien dat je trots bent op je kinderen en je kinderen op jou. Naast mijn kledinglijn, geef ik readings als medium en werk ik als virtual assistant (o.a. voor Annelyn), want één ding doen, zit niet in mijn aard.


Voetreflexmassage – Ans van der Laan

Voetreflexmassage kan een HSP’er | HSS’er helpen om hiermee beter om te gaan. Wat doet een voetreflexmassage voor je:
– Verlaagt spierspanning en brengt zo meer rust in je lichaam
– Ontspanning en innerlijke rust
– Betere aarding
– Helderheid
– Beter eigen grenzen aangeven
– Meer balans (fysiek, mentaal, emotioneel)
– Minder overprikkeling
Door een voetreflexmassage leert je lichaam zelf weer hoe het kan ontspannen. Vaak voel je je dan beter bestand tegen alle drukte in & om je. Je slaapt beter en voelt je beter in je vel.


Riana van Wissen Coaching – Riana van Wissen

Bij Riana van Wissen Coaching staan de Vijf Elementen centraal: water, hout, vuur, aarde en metaal. Als HSP-er wil je jezelf en je omgeving beter leren begrijpen. Hoe kan dat dan beter dan met de Vijf Elementen! Aan de hand van je geboortedatum bereken ik jouw elementen. Tijdens een consult ontvang je een uitgebreide persoonlijke karakteranalyse over hoe JIJ bent, we kijken naar welke elementen je mist en hoe je die kunt activeren om vitaler in het leven te komen staan!! 


Hardy Counseling – Mary Lou Hardy

Op deze bijzondere dag wil ik jullie graag laten kennismaken met essentiële olie van doTerra en wat die voor een hsp-er en het gezin kan betekenen. De olie is 100% natuurlijk, daardoor zijn ze zuiver en veilig voor iedereen. De olie heeft geen bijwerkingen en is niet verslavend. De olie werkt therapeutisch en is multi inzetbaar, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als ook spiritueel.
Ik zie je graag 1 september om je te laten ervaren wat een olie kan betekenen; oa jezelf beter aarden, of afsluiten voor prikkels, meer focus, sterker in je eigen schoenen staan etc. Ook is er een speciale hsp mix.


Fit 20 – Ronnie Van Iwaarden

Fit20 is trainen in een rustige ruimte samen met een personal trainer. Geen spiegels en muziek en zeker geen mensen die op zichzelf trainen en rondlopen. Het mooie is dat het maar 1 keer per week 20 minuten is en het enorm effectief is. Een kennismakingstraining is gratis en geheel vrijblijvend, kom het eens proberen en kijk hoe het ook anders kan.


Circolore –  Helena Kwaaitaal

Bij Circolore kun je verdiepen, helen en koersbepalen. Mijn naam is Helena Kwaaitaal. Als gevoelig mens begeleid ik andere gevoelige mensen die:
– een verdiepingsslag belangrijk vinden om tot volle bloei te komen
– worstelen met een dilemma en zoeken naar een kloppend besluit
– kiezen voor preventief aan de slag gaan om uitval te voorkomen
– van ziekte herstellen en passend willen re-integreren
– schokkende of traumatische gebeurtenis(sen) willen verwerken
– hun levens-loop-baan willen onderzoeken en geïnspireerd koers bepalen


InTune persoonlijke groei en bewustwording – Guy Andreoli

Trainer | Coach | Energetisch Reader\Healer | Loopbaan- en Outplacement Specialist

Ik ben ervaringsdeskundig HSP en geef al jaren in de buurt van Ede zowel groeps- als individuele trainingen. Trainingen waarbij je als HSP-er wordt uitgedaagd de werkelijke betekenis van je HSP zijn te omarmen, in je kracht te gaan staan en oude patronen en overtuigingen los te laten. Verder gaan de trainingen o.a. over een ruimer begrip van energie en de waarheid over jezelf, over bereiken van een diepe innerlijke rust, over leven vanuit je hart en intuïtie en over je levensmissie.


Branding the true you – Janine Houben

HSP’ers hebben veel te bieden. Dan kan het soms wel eens lastig zijn goede keuzes te maken, die jou in je groei vooruit helpen. Vanuit www.brandingthetrueyou.nl wordt aandacht besteed aan jouw buiten- en binnenkant. Wanneer je jezelf goed kent, je weet je vaardigheden en eigenwaarde te onderkennen en je weet naar buiten toe een uitstraling te creëren, die zelfvertrouwen en authenticiteit laat zien, dan zul je makkelijker keuzes kunnen maken. Kleuranalyses, stijlanalyses en persoonlijkheidsinstrumenten maken deel uit van Jeanine’s dienstverlening.


Praktijk Craanen – Maaike Craanen

Praktijk Craanen helpt jou als je vast loopt in je leven. Ik bied jou inzicht en geef ik je de handvatten om jouw leven weer met plezier en moed op te pakken.
Mijn missie is om mensen weer hun plezier, vreugde en rust terug te geven in hun leven. Samen gaan we op pad om dit te bereiken, waarbij jouw persoonlijke verhaal en situatie het uitgangspunt is want iedereen is uniek en bijzonder.


IBBO Barnsteen – Petra Kaizer

IBBO Barnsteen is een kleine, erkende spirituele school. IBBO staat voor Ik Ben Bewust Onderwijs. De kinderen zijn tussen de 4 en 18 jaar en vaak hooggevoelig. Dit geldt ook voor de leerkrachten, begeleiders en docenten. Iedereen werkt op vrijwillige basis mee zodat het schoolgeld laag kan blijven. IBBO Barnsteen is een particuliere school die uitgaat van het welzijn en de behoeftes van het kind. Individuele aanpak en onderwijs op maat staan centraal.


Ita van Hilten – Haptotherapeut

Wat haptotherapie kan aanbieden aan HSP-ers is het herstel van verbinding tussen (lichaams-)gevoel en verstand. Je erg verantwoordelijk voelen, veel in je hoofd zitten, “voelsprieten” die naar buiten gericht zijn ten koste van wat er binnenin ervaren kan worden, zijn eigenschappen die veel energie kosten. Daarnaast kan ook het voelen van binnen, wat stemmingen betreft, juist overweldigend zijn. Door het versterken van het lichaamsbesef (dmv ervaringsoefeningen) kan er een gevoel van stevigheid ontstaan, een beter gegrond zijn. Hierdoor wordt het gemakkelijker met prikkels om te gaan en grenzen te bewaken.


PBC Petra Barten searching, matching, coaching – Petra Barten

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging maar weet je eigenlijk niet wat? Waar pas jij? Wat breng je mee? Wat verwacht je van een werkgever?
Dat komt allemaal terug in een persoonlijk gesprek. Ik kijk naar jou als persoon, lees je cv, luister en geef tips. Vooral kijk ik naar hoe bedrijven met mensen omgaan. Dit proces van matching, mensen bij elkaar brengen daar krijg ik energie van! Met gevoel naar een doel!


Praktijk voor Bowen- en Reflexzonetherapie – Monique van Holsteijn

Om hoog gevoelige mensen te helpen/ te begeleiden heb ik in mijn natuurgeneeskundige praktijk een behandeling toegevoegd, waarin ik gericht adviezen geef om in balans te komen, gevolgd door een speciale voetreflexmassage. Samen met de cliënt ga ik op zoek naar de oorzaak van zijn klachten om vervolgens inzicht, bewustwording en betekenis te helpen geven aan zijn klachten, waardoor aanvaarding, verbetering en/of herstel kan optreden.


Hondenschool Ruby – Ruby Wijnandts

Ben je dol op honden en heb je interesse in gedrag en training van deze geweldige en gevoelige dieren? Dan kan ik je vast wat leren! Ik richt mij tijdens in één op één lessen op uitleg geven over gedrag, waarom een hond iets (niet) doet en hoe wij als mens hierin kunnen sturen. Alle aandacht is daardoor voor jou en de hond wat beide rust geeft. Mijn uitgangspunt is dat honden het leuk moeten vinden met ons te werken en te leren. Mijn doel is een fijne relatie tussen hond en baas, gebaseerd op vertrouwen en wederzijds respect.


Talent tour – Marieke van de Weg

Voor HSP-jongeren is het vaak lastig de goede studie te kiezen i.v.m. hun vele talenten en brede interesses. Maak de juiste studiekeuze zonder beroepskeuzetest!
Heb je je diploma gehaald, maar weet je niet welke vervolgopleiding je wilt gaan doen?
Ben je een nieuwe studie begonnen, maar blijkt het niet te zijn wat je dacht?
Maakt u zich zorgen, omdat uw kind geen studiekeuze lijkt te kunnen maken?
Dan biedt Talenttour uitkomst!


 

Yoonity – Francisca Vreede Wegdam
Tantra Professionel & Taoïstisch Vallei Coach

Verlang je naar transformatie van je relatie en je inkomen?
Wil je meer tijd en energie en thuiskomen in jezelf?
Laat je begeleiden. Ik ken en wijs de weg.
Ik begeleid je met liefde en wijsheid.
Ook wanneer je relatie en/of seksuele vragen hebt.


Dierenartsenpraktijk 2D – Annemiek van der Burg

In onze beginjaren voerden we vooral standaard veterinaire onderzoeken en behandelingen uit bij paarden. Al gauw merkten we dat reguliere behandelingen niet altijd het gewenste effect hebben. Daarom zijn wij ons gaan verdiepen en scholen in alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur, kruidentherapie, medicinale paddenstoelen, shiatsu en andere natuurlijke geneeswijzen. We ervaren dagelijks hoe goed Alternatieve en reguliere behandelingen elkaar kunnen ondersteunen en versterken. Door de positieve resultaten en de vele verzoeken van mensen of wij ook hun hond of kat zouden willen behandelen hebben wij eind 2015 besloten om die stap te nemen.


EcoIntuition– Wina Heeringa

De natuur gebruikt regen om de lucht schoon te wassen. Hoe kunt u de lucht in uw huis wassen? De Sirena is een apparaat dat de lucht zuivert, aromatiseert, stof en fijn stof uit de lucht verwijdert, zodat de lucht in uw woning gezonder word en u minder hoeft schoon te maken. De Sirena zorgt ervoor dat u minder last van hooikoorts, astma en huisstofmijtallergieën heeft. De Sirena is een ware duizendpoot en staat klaar om u te helpen!


Toolkids – Joke Kleyweg

Toolkids is mijn kindercoachpraktijk, die deze maand 5 jaar bestaat. Jarenlang ben ik werkzaam geweest als leerkracht in het basisonderwijs en zodoende veel ervaring opgedaan met hooggevoelige kinderen.

Daarnaast ben ik erachter gekomen dat ik zelf ook een HSP-er ben. Om die reden ben ik heel goed in staat om hooggevoelige of nieuwetijdskinderen te begeleiden, ze zelfvertrouwen te geven en leren om in hun kracht te staan.

De ‘tools’ die ik uit mijn gereedschapskist tevoorschijn haal zijn : o.a .rollenspelen, affirmaties, helpende gedachten, visualisaties en ontspanning d.m.v. yoga.


Dress your Energy (DYE) – Christien Tol

“Verwerk je binnenkant aan de buitenkant”
Jouw persoonlijkheid is uniek. Dat weet jij. Maar hoe laat je dat aan de buitenwereld zien? Met de juiste kleding. Dress Your Energy helpt je daarbij. Kleding is communicatie. Je kunt gewoon iets uit de kast trekken, maar je kunt kleding ook gebruiken. Om iets uit te stralen: Jouw authenticiteit en kracht mag gezien worden. Die kracht? Die is voor iedereen verschillend. We zijn immers allemaal uniek.

“Kleding is taal”
Met kleding kan je zonder woorden overbrengen wie je bent. Het is belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft. Dan voel je je goed in je outfit. En dat zorgt weer voor dat stukje extra zelfvertrouwen. Dit straal je dan zeker uit.

“Laat zien wie je bent”
Laat jouw persoonlijkheid op een mooie, krachtige en échte manier naar buiten komen. De passie van Dress Your Energy is om je daarbij te helpen.


Gezondheid aan huis – Mieke van de Maat

Gezondheid aan huis is een online drogist, gespecialiseerd in voedingssupplementen, zoals vitamines, mineralen, kruiden en homeopathie. Al bijna 15 jaar adviseert een enthousiast team van gediplomeerde drogisten en therapeuten onze klanten! Enkele bekende merken in ons assortiment zijn: AOV, Bio-Kult, Bonusan, CureSupport, Exendo Epigenomics, Go4Balance, Kurkumix, Minami, Orkestra, SanaCore, Sorion en Viridian. Door onze grote eigen voorraad kunnen wij u snel en betrouwbaar leveren!
Speciaal voor deze infomarkt hebben wij een selectie gemaakt van gezondheidsproducten uit ons assortiment die goed aansluiten op uw behoefte. Laat u verrassen door onze productadviseurs!