Agenda

Aankomende activiteiten 2018

2018 JUBILEUMJAAR: 10-JARIG BESTAAN  

Datum:  zaterdag 01-09-2018
Op 20-08-2008 ben ik officieel mijn HSP-praktijk gestart, vandaar dat ik dit jaar mijn 10-jarige bestaan wil vieren met jullie! Ik doe dit in de vorm van Een HSP-infomarkt in Cultura op 1 september van 10.00 -13.00 uur.

De meeste weten dat ik zelf HSP’s verder help in hun groei door middel van gesprekken, zowel in Ede kortere gesprekken van 1,5 uur als in Noordwijk sessies van een hele dag. Mijn eigen kwaliteit ligt in het 1-op-1 uitzoeken hoe HSP’s zich beter in hun vel kunnen voelen, hun levensthema’s beter kunnen begrijpen en er van leren én hoe zij hun blijheid weer kunnen leven! Maar er zijn natuurlijk ook heel veel aanvullende vormen om jezelf te versterken en meer in balans te kunnen komen. Ik ben er erg voor dat HSP’s zich hun hele leven blijven ontwikkelen zodat we met elkaar onszelf en ook anderen zover mogelijk naar evenwichtige liefdevolle personen kunnen brengen! Dán maken we met elkaar de wereld een stuk mooier. Op deze infomarkt vind je daarom allerlei therapeuten en coaches die vanuit hun eigen HSP-zijn en vanuit hun eigen unieke invalshoek, weer andere HSP’s verder helpen.

 

Op 13 oktober 2016 is Het HSP-COLLEGE van start gegaan. 

Een warm netwerk voor herkenning, erkenning en groei. Met elke maand een inspirerende lezing of workshop.

Klik hier voor de agenda en meer info over Het HSP-COLLEGE.

 

Wat heb je gemist in 2018

Lezing | Balans door Ayurveda en de toepassing van kruiden | Het HSP-COLLEGE

Datum:  donderdag 5-4-2018
Beschrijving: Sylvia Kuperus, Ayurvedisch therapeute, komt ons deze avond wijzer maken over Ayurveda en het (therapeutisch) gebruik van kruiden. Ayurveda is een oude natuurlijke wijsheid uit India, een totaalaanpak van medische en praktische handelingen, waarin het leven met de natuurwetten centraal staan. Ayurveda probeert lichaam en geest in balans te brengen en te houden door middel van o.a. specifieke voeding, leefstijl en beweging. Ayurveda wordt ook wel ‘wetenschap van het leven’ genoemd. Lees hier meer.

HS-HSS Café Wageningen (Vreemde Streken)

Datum:  dinsdag 20-2-2018
Beschrijving: Dinsdag 20 februari vond in Vreemde Streken het eerste HS-HSS Café plaats voor de hoogsensitieve HSS-ers plaats. De hoogsensitieve High Sensation Seeker, oftwel HS-HSS, is een hooggevoelig type (HSP) dat juist prikkels nodig heeft. Dit in tegenstelling tot de normale HSP (High Sensitive Person) die vaak zoveel mogelijk prikkels probeert te vermijden. Ik zal als HSP/HSS coach tijdens deze avond kort wat vertellen over dit type mens. Meer informatie over HSS lees je hier.

 

Wat heb je gemist in 2017

Lezing | Feng Shui en de invloed op je omgeving | Het HSP-COLLEGE

Datum:  donderdag 9-3-3017
Beschrijving: Op een zachte en geregeld humorvolle wijze nam Renate Dries (geaccrediteerd Senior Master in TAO en Geomantie rituelen) ons deze avond mee op reis om de invloed van onze omgeving op ons dagelijkse zijn en doen te onderzoeken. Hierbij werden we uitgenodigd om sommige gedachten overboord te gooien en onze hersenen te stretchen. Renate geeft workshops en lezingen over de invloed van de omgeving en hoe je deze positief kunt benutten en ten positieve kunt veranderen. Bekijk het interview met Renate

Lezing | HOOGGEVOELIGHEID | SPS-NIP, Studenten Psychologie Nijmegen (besloten bijeenkomst)

Datum:  woensdag 22-3-2017
Locatie: Radbouduniversiteit Spinozazaal, Nijmegen
Beschrijving: Informatie rondom het thema hooggevoeligheid voor 185 studenten Psychologie. Centrale vragen hierbij waren: Hoe kan een psycholoog een hooggevoelige/hsp-er snel herkennen? En hoe kan hij de behandeling zo goed mogelijk afstemmen op zijn hooggevoelige cliënt, rekening houdend met het feit dat iedereen uniek is. Mooie aan deze lezing was dat 180 deelnemers zichzelf herkende in hooggevoeligheid, waardoor velen zichzelf beter konden leren kennen.

Lezing | Een last van je schouders – lichter de lente in | Het HSP-COLLEGE

Datum:  donderdag 9-2-3017
Beschrijving: Samen met Suzanne van Snippenberg onderzochten we welke prikkels er allemaal bij ons binnenkomen en hoe je dat in je lichaam ervaart. Ook kregen we tips voor het ont- en opladen. Bekijk het interview met Suzanne

Lezing | Ik heb de tijd | Het HSP-COLLEGE

Datum:  donderdag 12-1-2017
Beschrijving: Paul Loomans legde de zeven stappen van tijdsurfen uit waarmee je leert hoe je op je gevoel kunt vertrouwen bij de keuze van wat je gaat doen. Hierdoor ontstaat er een innerlijke rust die je telkens opnieuw laat voelen: ik heb de tijd. Bekijk het filmpje van het interview met Paul na afloop van de lezing.

Wat heb je gemist in 2016

Workshop | Mijn richtingsaanwijzer in 2017| Het HSP-COLLEGE

Datum:  donderdag 8-12-2016
Beschrijving: Na een geleide meditatie gingen de deelnemers aan de slag met het maken van een vision-/moodboard. Dit visuele plaatje van je droom (je wens/je verlangen) helpt ons in de zoektocht naar je eigen unieke pad. In dit filmpje lichten twee deelnemers hun board toe.

Lezing | Hooggevoeligheid | Studiedag huisartsen en praktijkondersteuners GGZ

Datum:  vrijdag 25-11-2016
Beschrijving: Informatie gegeven over hoog sensitiviteit en de klachten waarmee HSP-ers kunnen komen. Hoe kan het worden herkend en hoe kunnen HSP-ers geholpen worden om minder kwetsbaar te worden.

Lezing | Vitaler met licht door Yvonne Beerepoot | Het HSP-COLLEGE

Datum:  donderdag 10-11-2016
Beschrijving: De meeste HSP-ers hebben last van een winterdip doordat o.a. het licht in de winter veel minder aanwezig is. Wat je hier onder andere aan kunt doen en wat biofotonen zijn, kwam aan bod in deze lezing. Dit is het filmpje van het interview met Yvonne Beerepoot na haar lezing.

Masterclass | Het merk Ik  | In samenwerking met ZZP-Valley en het Ondernemersloket Barneveld  (besloten bijeenkomst)

Datum:  maandag 24-10-2016
Beschrijving: de masterclass was een gezamenlijk zoektocht naar de branding van jezelf en jouw bedrijf. We gingen samen aan de slag met behulp van een stukje theorie en oefeningen in kleine groepen om antwoord te geven op vragen als: Wie ben jij? Hoe onderscheid je jezelf ? Hoe profileer je jezelf ten opzichte van je concurrenten? Wat kun je en waar sta je voor? We staan stil bij drie onderdelen:

  1. Mijn verhaal : Wie ben ik persoonlijk? En waar sta ik voor?
  2. Mijn bedrijf:  Waarom heb ik juist DIT bedrijf? Wat is mijn product?
  3. Mijn indruk: Hoe ga ik mijzelf promoten en wie is mijn doelgroep, wat past bij mij?

Ik gaf deze masterclass samen met Henk-Paul Hegeman van Betrokken ondernemerschap ROC A12

Workshop | Stembevrijding door Jan Kortie| Het HSP-COLLEGE

Datum:  donderdag 13-10-2016
Beschrijving: zingen helpt je te verbinden met anderen en vooral met jezelf. We leerden zingen van binnen naar buiten. Scheppen met het hart op de tong. Zingen omdat je wil zingen en vooral niet om iets te bereiken. Klik hier voor het interview met Jan Kortie na afloop van de workshop.

Lezing & workshop | HOOGGEVOELIGHEID | Vakgroep Haptotherapie (besloten bijeenkomst)

Datum:  dinsdag 26-04-2016
Locatie: Het NIP, Utrecht
Beschrijving: Informatie en oefening rondom het thema hooggevoeligheid voor haptotherapeuten. Centrale vragen hierbij waren: Hoe kan een haptotherapeut een hooggevoelige/hsp-er snel herkennen? En hoe kan hij de behandeling zo goed mogelijk afstemmen op zijn hooggevoelige cliënt, rekening houdend met het feit dat iedereen uniek is.

Symposium | HOOGGEVOELIGHEID BIJ KINDEREN EN JONGEREN

Datum: vrijdag 22-01-2016
LocatieReeHorst, Ede
Beschrijving: Succesvol eerste landelijk symposium, bezocht door bijna 400 (zorg)professionals en ouders rondom hooggevoelige kinderen en jongeren. Zowel de programmering als het dagvoorzitterschap lagen in mijn handen.
Hooggevoelige kinderen en jongeren worden vaak moeilijk begrepen door hun -vaak- onwetende ouders en eigenlijk door vrijwel iedereen in hun omgeving die niet bekend is met hooggevoeligheid, zoals leraren en zorgprofessionals. Dit terwijl één op de vijf kinderen hooggevoelig is. Heel normaal dus… zou je denken. Maar voor wie zelf niet hooggevoelig is kan het lastig zijn om te snappen wat er in het kind omgaat en om hier goed mee om te gaan. De deelnemers hebben veel informatie en tips gekregen, belicht vanuit de wetenschap, de paramedische kant en vanuit veel ervaring. Het symposium heeft met een 7,7 een hoge waardering gekregen van de deelnemers. Meer informatie: Symposium ‘Hooggevoeligheid bij kinderen en jongeren’

 

Wat heb je gemist in 2015

 

Thema-avond | JONGEREN MET ROUW

Datum: dinsdag 17-11-2015
Locatie: Café Doodgewoon in De Cultuurfabriek, Veenendaal
Beschrijving: Je hebt te maken gehad met een groot verlies, maar vindt het lastig om erover te praten? Je belast de andere gezinsleden en je omgeving er liever niet teveel mee, dus ga je maar gewoon door?
Veel jongeren vinden het prettig om in een groep met leeftijdsgenoten herinneringen, gevoelens en gedachten te delen en opnieuw stil te mogen staan bij hun gemis. Deze avond is bezocht door jongeren en betrokken volwassenen. Binnen deze groep zijn ervaringen, informatie en tips uitgewisseld rondom rouw door verlies van iets of iemand dierbaars in hun omgeving.

 

TV-uitzending (herhaling) | LIFESTYLEXPERIENCE

Datum: zaterdag 07-11-2015
Locatie: RTL 5 televisie
Beschrijving: RTL 4/5 heeft mij benaderd als HSP-specialist om in het programma LifestyleXperience meer te vertellen over hooggevoeligheid/HSP. Ik heb er voor gekozen in dit item hooggevoeligheid op het werk te belichten, omdat veel werkgevers hier nog niet mee bekend zijn. Het doel is werkgevers advies te geven zodat hooggevoelige werknemers hun vele kwaliteiten optimaal kunnen benutten. Wie weet worden ondernemers/werkgevers/leidinggevenden zich door deze uitzending bewust van hun eigen hooggevoeligheid en intuïtie.
Bekijk het filmpje.
Meer informatiehooggevoeligheid en werk en HSP-werktest.

 

TV-uitzending | LIFESTYLEXPERIENCE

Datum: zondag 01-11-2015
Locatie: RTL 4 televisie
Beschrijving: RTL 4/5 heeft mij benaderd als HSP-specialist om in het programma LifestyleXperience meer te vertellen over hooggevoeligheid/HSP. Ik heb er voor gekozen in dit item hooggevoeligheid op het werk te belichten, omdat veel werkgevers hier nog niet mee bekend zijn. Het doel is werkgevers advies te geven zodat hooggevoelige werknemers hun vele kwaliteiten optimaal kunnen benutten. Wie weet worden ondernemers/werkgevers/leidinggevenden zich door deze uitzending bewust van hun eigen hooggevoeligheid en intuïtie.
Bekijk het filmpje.
Meer informatiehooggevoeligheid en werk en HSP-werktest.

 

Lezing | BEDRIJFSPRESENTATIE | MKB-Vallei Regio

Datum: 28-05-2015
Locatie: De Basiliek, Veenendaal
Beschrijving: Samen met Eric Steegers, een van de collega’s in mijn praktijk, is aan de leden van MKB Valleiregio verteld wat Annelyn de Boer Coaching kan bieden aan hooggevoelige mannelijke ondernemers. Twee op de vijf ondernemers is een ‘extra’-gevoelsmens (in plaats van een op de vijf in de gehele samenleving). Eric heeft laten horen waarom het zo belangrijk is dat deze gevoelsmannen zich bewust zijn van hun intuïtieve kracht en deze ook leren en durven in te zetten. Hiermee bereiken zij zakelijk veel meer en zal het werken hen ook minder moeite kosten. Eric gaat zowel met kleine groepen ‘de hei op’ als geeft individuele sessies op bijvoorbeeld de tennisbaan of tijdens een natuurwandeling.

 

Lezing | JONGEREN EN ROUW | Café Doodgewoon Veenendaal

Datum: 26-05-2015
Locatie: De Cultuurfabriek, Veenendaal
Beschrijving: Het liefst beschermen we kinderen en jongeren tegen verdriet. Helaas is dit in de praktijk niet altijd mogelijk. Ook zij kunnen te maken krijgen met het verlies van een dierbare. Maar hoe rouwen jongeren? Wat is ‘normaal’ rouwgedrag en wanneer is het goed om hulp in te schakelen? Hoe kun je deze jongeren het beste steunen? Tijdens de lezing is de deelnemers onder andere verteld wat de impact is van het verlies van een dierbare op jongeren. Daarnaast zijn praktische tips gegeven waarvan er een deel komen uit de door mij geschreven gids: ’80 tips als jongeren rouwen’.

 

Lezing | DE KRACHT VAN DE VERSCHILLEN TUSSEN MAN & VROUW | Inspiratiecafé Ede

Datum: 09-02-2015
Locatie: d’Schaapskooi De Maanderbuurt, Ede
Beschrijving: Hoe vaak heb jij je verwonderd in je leven over de -vaak totaal- verschillende reacties van mannen en vrouwen! En hoeveel problemen ontstaan er doordat mannen vrouwen niet begrijpen en andersom. Het levert heel wat communicatieproblemen op. Mannen en vrouwen hebben elkaar nodig en vullen elkaar aan op veel vlakken en dat is niet voor niets!! Op deze avond zijn de deelnemers een stukje meegenomen in de biologische oorsprong van de verschillen: van waaruit zijn ze ontstaan? Met veel herkenbare voorbeelden brengt zo’n avond humor en veel meer begrip voor het andere geslacht.

 

Lezing | EVEN STILSTAAN BIJ JONGEREN EN ROUW | Monuta Ede

Datum: 03-02-2015
Locatie: Monuta, Ede
Beschrijving: Monuta Ede besteedt dit jaar onder andere aandacht aan het thema ‘Jongeren en rouw’: Het liefst beschermen we kinderen en jongeren tegen verdriet. Helaas is dit in de praktijk niet mogelijk. Ook zij krijgen te maken met allerlei verlieservaringen en een aantal van hen verliest zelfs een dierbaar persoon door ziekte of een ongeluk. Jongeren willen absoluut niet ‘zielig’ gevonden worden en al helemaal niet ‘anders’ zijn. Maar hoe rouwen deze jongeren dan? Wat is ‘normaal’ rouwgedrag en wanneer is het goed om hulp in te schakelen?
Deelnemers is meer inzicht gegeven in het hoe en waarom in combinatie met tips om beter om te gaan met rouwende jongeren.

 

Lezing | ROUW EN VEERKRACHT | Soroptimistenclub (besloten bijeenkomst)

Datum: 15-01-2015
LocatieBuitenzorg, Ede
Beschrijving: Soroptimistenclub heeft als thema voor 2015 ‘Veerkracht’. Hoe krabbelen mensen weer op, wat hebben zij nodig en wat kun je daarin als omgeving aanbieden om hen te steunen? Naast uitleg over de huidige visie op rouw’begeleiding’ is in interactie zo goed mogelijk antwoord gegeven op deze vragen.