HSP | Verlies- en rouwverwerking

Rouw hoort bij het leven. We willen het niet… en misschien ook weer wel, want het laat ons ook voelen dát we leven. Voor ieder mens is een verlies anders waardoor je per werknemer, per individu, zal moeten kijken wat het effect is van het verlies op die unieke persoon. Hoe gaat je werknemer om met het verlies, op wélk vlak dan ookHoe zorgt hij ervoor dat hij niet opgeeft, dat hij zijn moed en kracht verzamelt om weer verder te gaan. En dat hij zijn verlies durft te ‘leven’, te lijden en uiteindelijk zijn leven weer durft te ‘leiden’, zodat hij er weer van kan genieten.

Het mooiste, vind ik, als hij er ook iets van leert: dat het verlies hem in de loop van de tijd een intenser, wijzer, dieper en inspirerender persoon maakt. En eigenlijk daardoor ook tot een gelukkiger persoon.

Hooggevoelige werknemers zijn zulke grote gevoelsmensen dat een verlies heftiger binnen kan komen en langer een grote ruimte in kan nemen in hun leven. Tegelijkertijd zijn het mensen die hierin een enorme groei kunnen doormaken en hun ervaringen in kunnen zetten in het werk en richting hun collega’s.
Ik hoop dat jij, als werkgever of leidinggevende, deze werknemer financiële mogelijkheid wilt bieden, zodat hij gecoacht kan worden bij zijn verlieservaringen. Hiermee bied je hem ruimte te groeien dankzij het verlies en de draad van het werk weer op te pakken. Je geeft hem de kans zijn verlies te doorleven en verweven in zijn leven in plaats van het verlies te moeten onderdrukken en weg te stoppen. De hooggevoelige werknemer krijgt hierdoor weer perspectief, mede dankzij jouw betrokkenheid en inzet voor hem.

Je kunt mij inzetten voor informatie en advisering aan het management en coaching van de hooggevoelige werknemer met verlieservaringen. Aanvraag via contactformulier.
Voor meer informatie over hooggevoeligheid met verlies en rouw, lees verder op pagina Verlies- en rouwverwerking|Algemeen en Verlies- en rouwverwerking|Werkwijze.

Buiten een-op-een gesprekken kan ik jouw organisatie een ruimer aanbod bieden via ‘Rouw op Maat’, een samenwerkingsverband van rouwdeskundigen in de regio. Voor meer informatie over het aanbod zie www.rouwopmaat.nl/aanbod.html

 

Lees tip!

80 tips jongeren, foto cover