Collega-coaches stellen zich voor

suzanne-van-snippenberg   Ik ben Suzanne van Snippenberg (1983) en woon in Venray.  

Mijn eigen praktijk heet ‘Just see me‘. Ik heb deze naam gekozen omdat elk persoon, elk kind in essentie gewoon gezien wil worden. Niet dat mensen naar hen KIJKEN maar hen daadwerkelijk ZIEN en begrijpen wat ze bedoelen en hoe ze zich voelen.

In 2012 heb ik contact gezocht met Annelyn omdat ik veel aspecten van hoogsensitiviteit bij mezelf herkende. Ik was niet op zoek naar een sticker maar naar tips en tools om de vele prikkels in mijn drukke bestaan een goede plek te geven en hier op een passende, en voor mij prettige manier, mee om te gaan. Nu help ik  zelf hoogsensitieve kinderen om weer lekker in hun vel te komen en hun eigen kracht weer te gaan voelen.

Al van jongs af aan word ik zelf geraakt door mensen en nog het meest door kinderen: hoe puur, eerlijk en kwetsbaar ze zijn. Na mijn opleiding fysiotherapie lag het daarom ook voor de hand dat ik Kinderfysiotherapie zou gaan studeren. In 2012 ben ik officieel afgestudeerd als Master Kinderfysiotherapeut in Breda. Ontwikkeling van kinderen is zo interessant maar kan ook door zoveel dingen in de weg gestaan worden: een hooggevoelige karakterstructuur, problemen thuis, problemen op school, ontwikkelingsproblemen als ASS, ADHD etc. Er is echter geen enkel kind wat ervoor kiest om lastig, onrustig, onzeker of overbeweeglijk te zijn. Kinderen communiceren niet alleen door wat ze zeggen maar geven onbewust en bewust heel veel signalen af: over hoe ze zich voelen, wat ze graag willen, wat ze niet willen etcetera. Deze signalen zijn te zien in non-verbaal en verbaal gedrag. Houding en motoriek geven hier veel informatie over.

Voorbeelden waarbij ik u of uw hooggevoelige kind kan helpen:

  • Kinderen die verminderd zelfvertrouwen hebben
  • Kinderen die gepest worden
  • Kinderen die een laag zelfbeeld hebben
  • Kinderen die moeite hebben met sensorische integratie

Kortom: kinderen die (soms letterlijk) schreeuwen om gezien te worden.