HSP | Hooggevoelige werknemer

Ben jij een hooggevoelige werknemer?

Ik merk dat veel gevoelsmensen -en zeker de gevoelsvrouwen- kampen met overprikkeling, een te hoog stressgevoel en een grote mate van onrust op het werk. Dit komt het zelfvertrouwen meestal niet ten goede.

De eisen vanuit de maatschappij, de werkgever en de eisen die je jezelf oplegt komen daar nog eens bij.  HSP-ers zijn mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, hebben een neus voor perfectie en zijn vaak erg ambitieus. In combinatie met een gevoeliger zenuwstelsel kunnen deze karakterkenmerken zowel op het werk als privé tot problemen leiden.

Hoe beter jij jezelf begrijpt en met je hooggevoelige systeem en karaktereigenschappen leert omgaan, hoe meer balans je weer kunt creëren in je leven. Je brengt gemiddeld veel tijd door op je werk waardoor het van toegevoegde waarde is dat je je daar zo prettig mogelijk voelt. Niet alleen ervaar je dan zelf minder stress en dus meer ontspanning, maar ook al je kwaliteiten komen veel meer tot hun recht.

Doe de HSP-privétest en de HSP-werktest en informeer bij mij en/of je werkgever naar de mogelijkheden voor coaching op dit vlak, waarbij je traject door de werkgever wordt betaald.