Gastspreker – Dagvoorzitter | Referenties

Lezing Hoogsensitiviteit,  NVPA Vakgroep Haptotherapeuten Utrecht

“Beste Annelyn,

We hebben erg genoten van je enthousiaste en professionele voordracht. Ik zal dit zeker aan de collega coördinatoren van de andere vakgroepen melden.

Met vriendelijke groet.”

Ton Lammers
NVPA vakgroep haptotherapie

Psychosociale nazorg en revalidatie na kanker in de regio
Gelderland, St. Hadassa PSO

“Hi Annelyn,

Je bent een sprankelende dagvoorzitter met een hartelijke uitstraling. De discussie na de presentatie deed je m.i. goed. Er komen meestal geen heftige discussies op gang tijdens dit soort avonden. Je had uitdagende vragen voor de zaal. Kortom, prima gedaan en heel fijn dat je dat wilde doen!

Hartelijke groetjes.”

Esther Oskam
Hadassa PSO

Man-vrouw verschillen in combinatie met rouw

“Goedenavond Annelyn,

Van iedereen die ik tot nu toe gesproken heb, heb ik positieve reacties gehoord. In de toekomst hoop ik dat we elkaar weer kunnen ontmoeten.

Met een vriendelijke groet.”

Marlies van Stuijvenberg

Stichting Lieve Engeltjes
Postbus 945
3900 AX Veenendaal
06 – 305 79 407
www.Lieve-Engeltjes.nl

Man-vrouw verschillen, inspiratiecafé Ede

“Hai Annelyn,

Ik vond het weer een hele fijne avond en heb heel veel bezoekers gesproken die enthousiast over je lezing waren! Dus daar kunnen we met een goed gevoel op terugkijken!

Hartelijke groetjes.”
Angelique Dijkers

Hooggevoeligheid: Een feest van herkenning, Cultura Ede

“Dat was afgelopen dinsdagavond een veelgehoorde opmerking tijdens de lezing voor Hoog Sensitieve Personen (HSP-ers) en mensen uit hun omgeving. Op sprankelende wijze gaf Annelyn de Boer, van de gelijknamige praktijk ‘Annelyn de Boer Coaching’, de 60 aanwezigen een kijkje in haar eigen leven, waar hooggevoeligheid als rode draad door heen loopt. Ze speelde daarbij in op ervaringen en vragen uit de zaal. Zo lopen velen tegen onbegrip aan: ‘Stel je niet zo aan’ en ‘Ben toch niet zo gevoelig’ zijn veelgehoorde opmerkingen. Doordat HSP-ers meer afgestemd zijn op het ontvangen van subtiele signalen, raken ze eerder ‘vol’. Er is namelijk minder afscherming voor prikkels zoals geluiden, sterk licht, geuren, sfeer. Zo werd bijvoorbeeld beaamd dat de grote elektronicazaken met alle geluiden en felle lampen vaak vermeden worden. Ook zijn feesten of theatervoorstellingen vaak vermoeiend. Gelukkig kunnen we ook voordelen noemen. Een HSP-er leeft intenser en voelt het eerder aan als andere mensen ergens mee zitten. Eén van de aanwezige mannen vertelde dat zijn partner het zo fijn en bijzonder vindt dat hij zo goed kan luisteren. Ook kunnen hooggevoeligen vaak veel verschillende dingen tegelijk aan en zijn ze meestal muzikaal en/of creatief. Dit laatste wordt vaak ook gebruikt als middel om te ontladen van alle indrukken. Tijdens de lezing werden ook meer tips met elkaar gedeeld. Zo hebben veel HSP-ers er baat bij om voor het slapen te douchen om alle indrukken van de dag letterlijk van je af te spoelen. Omdat 1 op de 5 mensen hoogsensitief is, is het belangrijk om vaker over dit onderwerp te communiceren. Dan weten huisartsen er meer van af en komt er meer begrip voor hoogsensitiviteit. Vandaar dat er ook meer workshops zullen volgen in een kleinere setting.”
Angelique Dijkers

“Beste Annelyn,

Heel hartelijk bedankt voor de boeiende, bruisende en informatieve bijeenkomst over HSP in Cultura. Al is het jaar nog pril, toch weet ik nu al dat deze avond een van de hoogtepunten van mijn jaar 2011 is! Het voelde echt als thuiskomen. Zo veel herkenning, erkenning warmte en begrip. Ik geloof echt dat je hiermee voorziet in een grote behoefte en dat bleek ook wel uit de opkomst en reacties. Het leven in de hectiek van deze tijd doet een steeds groter beroep op de flexibiliteit van de hoog sensitieve mensen in het bijzonder. Maar daar hebben we wel steun en begrip bij nodig om optimaal tot ons recht te kunnen komen!
Je hebt een heldere uiteenzetting gegeven, sprak duidelijk en met groot enthousiasme en had (zoals het een ware HSP betaamt) veel aandacht voor wat er bij je publiek leefde. Ik hoop van harte dat we als een grote familie van gelijkgestemden onze krachten kunnen gaan bundelen, zodat de erkenning zich als een olievlek kan gaan uitbreiden. Ik zal daar zelf zeker ook mijn steentje aan bijdragen, door mogelijke HSP’s in mijn omgeving bekend te maken met jouw informatie en initiatieven. Ook de dag na de workshop voelde ik me erg tevreden en opgeruimd; een aantal puzzelstukjes zijn duidelijk op hun plaats gevallen en ik heb weer wat meer richting kunnen geven aan bepaalde ideeën. Tijd om als HSP’s uit de kast te komen en te leren vragen om dat wat we nodig hebben!

Dank je wel voor deze eerste aanzet en je warme en inspirerende aanwezigheid!

Hartelijke groeten.”
A.t.H.

“Hallo Annelyn,

Ik vond het een heel prettige ervaring om zoveel mensen bij elkaar mee te maken die hooggevoeligheid serieus nemen en daar open over wilden praten. Fijn ook dat dit niet alleen ‘”middelbare” vrouwen waren, maar ook mannen en jongere mensen.
Vooral herkenning en wat tips gekregen.
Voor mijzelf zou ik een kleinere groep prettiger gevonden hebben, omdat je dan misschien wat dieper op de materie in kan gaan, nu bleef het bij herkennen en erkennen.
Ik zou zelf graag mee doen aan een vervolg. Vooral ook contact met andere mensen zou hierin denk ik steunend kunnen zijn.
Wat me wel lastig lijkt is om daarin onderwerpen te kiezen. Zo merkte ik, dat ik, ondanks mijn eigen hooggevoeligheid ik er toch vooral bij mijn hooggevoelige dochter mee ‘worstel’, en daar ook ‘zoekende’ in ben. Misschien mezelf daarbij wel eens te veel vergeet 🙂
Al met al een positieve ervaring vooral ook door de serieuze en toch warme sfeer van begrip en steun.

vriendelijke groet.”
P.K.

“Hallo Annelyn.

Hartelijk dank voor je mail.
Het was fijn om met een grote groep gelijkgestemden te zijn. Ik ben al vele jaren aan mezelf aan het werken om dingen waar ik in mezelf tegen aan loop proberen te veranderen.
Ik weet dat ik zeer hooggevoelig ben en door anderen gezien word als niet sterk en niet veel aan kan. Ik ben heel snel vermoeid en heb veel tijd voor mezelf nodig om in balans te blijven.
Dat ervaart mijn omgeving als zeer lastig.
Deze avond gaf me het gevoel “het is goed zoals ik ben, ik mag zijn zoals ik ben. Ik hoef me niet anders voor te doen:” Ik was zeer blij met de herkenning bij anderen. Het voelt anders als je het ook van anderen hoort, dan dat je het in een boek leest.

Ik zou het fijn vinden om in een groepje te kunnen praten waar ook de partners bij zijn die het moeilijk vinden hoe met een hooggevoelige persoon om te gaan. ( dat is ook best moeilijk te begrijpen als je het zelf minder of niet bent ) Mijn man is bereid een keertje hierover mee te praten en heel misschien nog meer bereid als hij ervaart dat het tussen ons na de bijeenkomst beter gaat.

Hartelijke groeten.”
M.v.d.A.

“Lieve Annelyn,

Ik vond je “top” tijdens de bijeenkomst in Cultura.
Van te voren ben je natuurlijk altijd nieuwsgierig naar hetgeen er staat te gebeuren en wij kwamen helemaal blanco naar deze avond. Het hoogsensitieve had ik in mijzelf nooit zo herkend, maar veel van hetgeen er deze avond langs kwam voelde erg vertrouwd.
Het leuke was dat ik merkte dat mijn dochter en ik telkens op het zelfde moment op iets reageerden dat op ons van toepassing was. Die herkenbaarheid in elkaar is nieuw en geeft een soort saamhorigheidsgevoel.
Het zal me overigens niets verbazen als mijn zoon nog de grootste HSP-er van ons 3-en is.

Lieve groet.”
Y.K.

“Hallo Annelyn,

Ik heb ontzettend zitten twijfelen of ik naar de lezing van gisteravond zou gaan. Het was kort dag en ik had een drukke werkdag gehad, vandaar. Maar wat ben ik blij dat ik toch gegaan ben. Het was erg interessant en wat een herkenning alom!! In de pauze kwamen er twee vrouwen bij me zitten. We kenden elkaar helemaal niet maar we hadden in no time een goed gesprek.
Al met al een erg geslaagde avond dus en wat kwamen er veel mensen op af!
Mijn verwachtingen waren: tips krijgen hoe om te gaan met hooggevoeligheid, hoe dingen los te leren laten (!!) en met en van elkaar te leren. Ik kreeg een heleboel informatie, en vooral een heleboel herkenning en gelijkgestemdheid en dat was heerlijk! Je voelt je eindelijk niet meer alleen hierin en je wordt gesteund doordat je hoort dat anderen met dezelfde dingen te maken hebben/”worstelen”.

Wat heb ik nog gemist: ja, natuurlijk ging de avond toch te snel om en bleven er vragen over. Het was daarom fijn dat we op het eind nog konden intekenen op andere onderwerpen: HSP en … Wat ik heel graag wil leren is om dingen los te laten. Soms wordt mijn hele weekend beïnvloed of zeg maar rustig verpest, doordat ik dingen van mijn werk in mijn hoofd mee naar huis neem en dat absoluut niet kan loslaten. Ik kan dan ook niet ontspannen (hier heb ik sowieso altijd al moeite mee). Ook vervelende opmerkingen en/ of gedrag van anderen kan ik soms lang met me meedragen. Ook wil ik graag nog eens meer horen over hoe om te gaan met je werk. De prestaties die je moet leveren en de gewenste snelheid is in conflict met de zorgvuldigheid die je voor jezelf wilt (en moet) betrachten.

Hartelijke groeten.”
M. M.

“Ik denk nog vaak  aan deze avond , en ik zou graag een voortzetting zien van de bijeenkomsten, want ze zijn zeer waardevol.
Eindelijk ben ik er voor het eerst in een grote groep: voor uit gekomen dat ik HSP, er ben!!!
Dat is iets wat ik bijna nooit uitspreek, maar sinds die avond steeds vaker ter sprake breng, en ik krijg eigenlijk alleen maar positieve reacties, sterker nog, ik ga ervan stralen, dus een opluchting van grote omvang.
Mijn gevoel was/is nog heel warm over deze avond, en kijk uit naar de volgende ontmoeting.”
I.S.